Setiap wanita hamil telah Allah janjikan pahala apa berlipat ganda gejala betapa besarnya tinggi Tuhan yang Maha Esa.


Kehamilan merupakan satu-satunya momen yang most ditunggu-tunggu oleh ibu hamil bersama suaminya. Apatah lagi, ada crowd pahala ibu hamil ini yang sangat mudah untuk dimiliki.

Anda sedang menonton: Pahala ibu hamil melahirkan dan menyusui

Sebab itu feminin Islam apa sedang involves ternyata mendapat glory di sisi Allah SWT dan kandungannya akan diperlihara invisor sehinggalah selamat dilahirkan nanti.

Nak knows apakah pahala tengah hamil yang telah dijanjikan malalui Allah SWT? di sini perkongsiannya.


7 Pahala tengah hamil yang mudah buat dimiliki 

Berikut ini adalah penjelasan berkaitan pahala tengah hamil yang mereka akan perolehi selepas tahu diri tubuh dua.

#1. Setiap ibadah medang hamil

*

Pertama berkaitan ibadah apa dilakukan ibu hamil akan penganugerahan ganjaran pahala apa cukup luar biasa melalui Allah SWT. Lantas ia were semangat untuk ibu ikut memperbanyakkan amalan apa soleh.


Rasulullah saw turut mengatakan bahawa dua rakaat yang dilakukan ibu hamil adalah jauhnya lebih baik jika dibandingkan mencapai 80 rakaat yang dilakukan oleh banci yang noël mengandung.

Keistimewaan itu diberikan overhead sebab perempuan hamil sedang membawa janin di batin kandungannya.

Sekaligus janin apa berada batin perut medang dapat mendengarkan kalimah penasaran Al-Quran dan bacaan solat apa mempunyai maksud yang cukup mendalam dan baik.

Sebab itu, ibu hamil disarankan untuk selalu membaca Al-Quran dan mendengar kalimah bermusim sambil berniat anak yang dikandungkan mempunyai sifat yang terpuji dan baik hati.

#2. Dapatkan pahala puasa dan pahala ibadah di malam hari


Pahala medang hamil yang seterusnya adalah mereka diperoleh pahala puasa di waktu siang serta pahala ibadah di waktu malam.

Ini kerana, medang sedang membawa amanah apa dikurniakan Allah SWT kemana jua walaupun riak mereka penat dan sakit kerana kandungan semakin membesar.

#3. Pahala karena mendapat dies syahid

Seterusnya keistimewaan yang boleh diperolehi melalui wanita hamil adalah sekiranya mereka meninggal dunia di dalam keadaan melahirkan, mereka akan dianggap mati syahid.


Rasulullah witnessed bersabda:

“Mati syahid itu ada tujuh, selain dies terbunuh di dalam perang fii sabilillah, yaitu: mati untuk penyakit tha’un, mati buat tenggelam, mati karena penyakit lambung, mati untuk sakit perut, mati karena terbakar, mati untuk tertimpa reruntuhan, dan perempuan yang mati buat hamil atau melahirkan,” – HR Ahmad, Abu Dawud, Nasai dan Malik.

Allah memberi jaminan ibu hamil yang meninggal di dalam masa kehamilannya bagaimana itu? mereka become memperoleh syurga sebagaimana apa dijanjikan Allah pada orang lelaki jika sekarat syahid di medang perang.

Kedudukan tinggi people perempuan semasa hamil menunjukkan betapa besarnya harkat yang diberikan Allah dan RasulNya kepada kaum wanita.

Walaubagaimanapun, kematian mereka akan jadi sia-sia jika kehamilan itu datangnya dari perbuatan zina.


#4. Wanita hamil seolah berjihad di cara Allah

*

Semasa seorang perempuan sedang mengandung yang bermula dari sakit kapan hendak bersalin, maka Allah menjadi mencatatkan baginya pahala orang apa berjihad di jalur Allah.

#5. Malaikat sentiasa beristighfar buat ibu hamil

Semasa seorang perempuan sedang mengandung, maka malaikat become sentiasa beristighfar untuk dia dan Allah also mentaatkan baginya setiap 1000 jenis dan menghapuskan 1000 kejahatan.

#6. Dapatkan satu pahala haji


Stories Rakan Kongsi
*

Sekiranya ibu hamil mengalami sakit, perambahan kesihatan, keletihan dan what sahaja semasa hamil, maka segala urusan di dunia ini menjadi diberikan ganjalan pahala.

Seorang banci muslim itu akan menerima ganjalan pahala kelewat sehingga duri yang mengenai banci tersebut maka Allah become hapuskan segala dosa-dosanya.

Diharap perkongsian ini memberikan tengah lebih bersemangat untuk melahirkan sayang walaupun mungkin dibayangi dengan perasaan takut.

Semoga bermanfaat.

Lihat lainnya: Kata Kata Mutiara Islam Singkat, Kata Kata Mutiara Islam Untuk Laki Laki

*

Untuk untuk menang lebih crowd informasi dari agenbolaonline.org Malaysia, boleh terus download Aplikasi Keibubapaan #1 Di Asia Tenggara kami.

Sumber: PopMama

Peringatan: Anda tidak dibenarkan menyiar item ini di mana-mana laman web ataukah status Facebook yang lain, tidak punya pemberian kredit dan pautan apa tepat lagi berfungsi pada jadwal acara asal di laman agenbolaonline.org Malaysia

Baca juga

https://agenbolaonline.orgkeistimewaan-wanita-hamil


Ada isu keibubapaan yang untuk anda risau? Jom baca artikel atau meminta dan dapat terus jawapan dalam app agenbolaonline.org kami! Download agenbolaonline.org masyarakat di iOS dan Android sekarang!