Minyak zaitun telah digunakan untuk pelbagai tujuan di dalam sejarah manusia. Aku ini, selain menggunakannya di dapur, perminyakan zaitun tambahan telah used dalam dunia perubatan, obat-obatan dan untuk tujuan lain.

Anda sedang menonton: Minum minyak zaitun campur madu


Apa yang membuat pakan super minyak zaitun mencapai tahap tinggi lemak tak jenuh tunggal, khususnya asid oleik dan antioksidan apa membuatnya berbeza. Kerana kawanan manfaat kesihatan, perminyakan zaitun juga disebut mukjizat Mediterranean.

Jenis perminyakan Zaitun

Ada dua jenis minyak zaitun. Tipe yang paling digunakan perminyakan zaitun (VOO) apa perawan dan extra virgin oil (EVOO). Petroleum zaitun extra virgin mempunyai kualiti tertinggi. Juga, ia produksi sebahagian besar mineral semulajadi dan vitamin. Kerana itu adalah tulen, cara terbaik untuk menggunakannya adalah menuangkan diatas salad atau memakan mentah-mentah.

INI penjelasan Mengapa dari mereka Perlu mengambil 1 sudu makan minyak zaitun Setiap Pagi

*

Apa yang terjadi jika milik mereka mengambil 1 sudu makan petroleum zaitun setiap pagi?

1. Antikanser Sifat Extra Virgin Oil

sifat extra virgin olive oil ini help melawan beberapa tipe kanser. Dua types kanser yang most sering diuji berkaitan dengan asetnya pencernaan dan kanser payudara.

EVOO tersirat asid oleik apa diyakini yang meningkatkan apoptosis dan menghindari percambahan sel daripada sel-sel kanser. Juga, EVOO kaya become antioksidan fenolik, seperti terpenoid dan Squalene, apa mempunyai sifat anti-kanser.

2. Demensia dan Extra Virgin Oil

Salah satu punca Alzheimer adalah pengumpulan maju beta-amyloid di otak. Sebuah pasukan fasih di college of Louisiana di Monroe mendapati bahawa oleocanthal, sebatian yang dijumpai batin minyak zaitun extra virgin, mempunyai kekuatan untuk mengawal tahap beta-amyloid dan secara signifikan meningkatkan pembersihan.

Selain itu, fenol alam di extra bantuan minyak virgin buat mengurangkan neuroinflammations.


3. Gula Darah dan EVOO

Minyak zaitun extra virgin demonstrasi kemampuan untuk mengurangkan insiden diabetes. Sebuah kajian mempelajari kesan mendalam daripada EVOO penggabungan usai dalam diet people terkena diseases kardiovaskular. Hasilnya berkurang terjadinya diabetes di sebahagian besar babak peserta ujian.

Kajian lain demonstrasi bahawa menjangkau menambah perminyakan extra virgin batin diet pesakit diabetes types 2, ada penurunan yang signifikan dalam tahap gula darah, tersirat peraturan tekanan darah.

Selain itu, kajian lain yang dilakukan karena membuktikan keberkesanan penggunaan perminyakan zaitun pada pesakit diabetes apa mempunyai luka di feet mereka. Hal ini menunjukkan bahawa petroleum zaitun boleh membantu dalam merawat diabetes types 2, baik digunakan secara topikal atau mengambil itu.

4. EVOO dan Pengaruhnya Terhadap Marrow Mass

Sebuah kajian dilakukan untuk membuktikan kesan anti-ostheoporosis dari minyak zaitun extra virgin. Mass sumsum peserta ujian meningkat dengan menambah petroleum ini setelah dalam diet mereka. Selain itu, EVOO implisit antioksidan, anti-kanser, dan kesan mendalam anti-keradangan.

5. Petroleum Zaitun dan desakan Darah

Sebuah kajian yang diterbitkan dalam Archives of Internal obat-obatan majalah demonstrasi bahawa peserta mencapai terapi desakan darah ditinggikan boleh mengurangkan jumlah ubat mereka usai termasuk perminyakan zaitun extra virgin (kira-kira 30-40 gram sehari) ke dalam diet mereka.

Penggabungan minyak zaitun extra virgin dalam diet their terbukti secara saintifik karena mengelakkan, merawat, dan ~ menghalang pelbagai terkesan negatif daripada keadaan kesihatan yang berbeza.

Lihat lainnya: Harga Minyak Kelapa Murni Di Pasaran, Harga Minyak Kelapa Di Alfamart

Dos berikut diperiksa batin kajian ilmiah:

Untuk sembelit: 30 ml perminyakan zaitunUntuk tekanan darah tinggi: 30-40 ml minyak zaitun extra-virgin hari, sebagai sebahagian daripada diet. Pilihan lain adalah menggunakan 400 mg ekstrak daun zaitun 4 kali sehari.Untuk kolesterol tinggi: 23 ml minyak zaitun aku (kira-kira 2 sudu makan).Untuk mencegah penyakit jantung dan diserang jantung: 50 ml per hari. Kemudian sebahagian daripada diet Mediterranean, pengambilan sampai menjangkau 1 liter mingguan perminyakan zaitun extra virgin.

Nah! Bayangkan jika petroleum zaitun ini digabungkan dengan Madu ..Dahsyat bukan !!