Apakah bertindak menjilat kemaluan isteri atau suami? artikel ini become membincangkan tindakan menjilat kemaluan sepasang dengan mudah dan rapi bagi anda

Pengenalan

Seks adalah lumrah bagi pasangan lelaki dan perempuan. Seks itu halal selagi sepasang suami isteri mengangkat nikah. Kerana, akad nikah itu sendiri menghalalkan menghubung lelaki dan perempuan. Sesiapa yang does seks di luar perkahwinan, maka jender itu pikiran zina. Kemiripannya ada sudah berkahwin atau belum berkahwin. Bila ia dilakukan kepada mereka yang bukan pasangan untuk kita secara sah, maka menemani itu zina namanya.

Anda sedang menonton: Apa hukumnya jika istri menghisap kemaluan suami

Seks perlu untuk kelangsungan keturunan. Ia tambahan memberi manfaat di atas emosi dan fizikal kita. Ia tambahan meningkatkan mood kita. Tetapi, ia tambahan boleh disertai mencapai keburukan. Seks boleh bawa penyakit seperti HIV dan STD. Jenis kelamin hendaklah berlaku dengan cara yang sihat dan halal.

Dalam al-Quran, ada ayat-ayat apa berbicara sekitar seks. Contohnya, Allah berfirman batin Surah al-Baqarah ayat 222,

Dan mereka bertanya kepadamu (wahai Muhammad), mengenai (hukum) haid. Katakanlah: Darah haid itu satu benda apa (menjijikkan dan) mendatangkan mudarat. Melalui sebab itu hendaklah kamu menjauhkan diri dari perempuan (jangan bersetubuh mencapai isteri kamu) di dalam masa datang darah haid itu dan bukan kamu hampiri mereka (untuk bersetubuh) dahulu mereka suci. Kemudian apabila mereka siap bersuci maka datangilah mereka menurut jalan apa diperintahkan melalui Allah kepada kamu. Pada kenyataannya Allah mengasihi orang-orang yang banyak bertaubat dan mengasihi orang-orang apa sentiasa mensucikan diri.

Dalam ayat ini, Allah menjelaskan become had untuk berjimak menjangkau isteri. Haram karena berjimak mencapai mereka kapan mana mereka sedang mengalami haid. Ia noël sihat untuk suami dan isteri itu sendiri. Haid itu darah kotor. Ketika jender dilakukan, maka banyaklah darah kotor yang akan tercalit pada diri mereka.


Darah yang kotor menjadi mendedahkan diri diinfeksi dengan apa-apa penyakit. Halaman ini dibuktikan sendiri malalui kajian sains moden. Seks ketika haid itu tidak boleh. Noel sihat.

Allah berfirman di dalam ayat seterusnya,

Isteri-isteri kamu adalah sebagai kebun botani kamu, malalui itu datangilah kebun botani kamu menurut cara yang kamu sukai dan sediakanlah (amal-amal yang baik) untuk diri kamu dan bertakwalah kepada Allah serta ketahuilah sesungguhnya kamu become menemuiNya (pada aku akhirat kelak). Dan berilah khabar gembira (wahai Muhammad) kepada orang-orang yang beriman.

Dalam ayat ini menceritakan bahawa isteri merupakan ladang kepada suami untuk menanam benih. Maknanya, untuk melahirkan zuriat. Maka, gaulilah isteri mencapai cara apa baik melainkan masa-masa yang noel dibenarkan sebagai haid dan sebagainya.

Tentang halal melakukan seks, Allah berfirman dalam Surah Al-Mu’minun ayat 5-7,

Dan mereka yang menjaga kehormatannya. Kecuali kepada isterinya atau hamba sahayanya maka sesungguhnya mereka noel tercela. Kemudian, sesiapa yang mengingini selain dari apa demikian, maka merekalah orang-orang apa melampaui batas.

Orang yang halal does seks hanyalah orang apa sah digelar suami isteri dari tepian syarak sahaja. Luar daripada itu, haram.

Adab-adab seks bersama pasangan batin Islam

1. Makruh tengok alat sulit pasangan selama seks

Ini tidaklah disepakati malalui semua ulama. Matsuhaba lain selain matsuhaba Syafie mengatakan harus. Mazhab Syafie sahaja yang memakruhkan perbuatan ini walaupun terdapat sebahagian daripada mereka mengharuskan.

Dr. Yusuf al-Qaradawi batin kitabnya Fatawa al-Mua’sarah mengatakaan bahawa tindakan melihat alat sulit sepasang ketika jenis kelamin adalah harus kerana semua hadis yang melarang menyertainya dhaif menurut beliau.


2. Haram untuk mendatangi isteri oleh duburnya

Rasulullah bersabda, “Sesungguhnya Allah noël malu daripada menyatakan kebenaran maka janganlah kami mendatangi isteri pada anus mereka.” (Riwayat an-Nasaie)

Melalui hadis ini, adalah noël boleh karena suami menyetubuhi isterinya melalu dubur. Ini sepakat. Menurut kajian sains moden days ini pun memang ada menunjukkan bahawa noel sihat karena berbuat demikian.

Hukum Menjilat Kemaluan

Dalam bahasa apa popular disebut such oral sex. Iaitu bergurau-gurau bersama pasangan (foreplay) mencapai cara menjilat kemaluan dan seangkatan dengannya. Umumnya ia dibolehkan tetapi amat dikeji perbuatan sedemikian. Ia boleh kerana tidak ada dalil apa secara langsung dan spesifik melarang hal sebagai itu.

Ini yang disebut malalui Dr. Yusuf al-Qaradawi. Yang ada hanyalah dalil yang umum. Dalam Islam, untuk kita digalakkan karena bersenda bersama pasangan untuk menaikkan syahwat does seks. Bersenda inilah boleh termasuk begitu banyak, begitu banyak menjilat kemaluan dan sebagainya.

Bekas mufti Mesir, Sheikh Ali Jum’ah tambahan mengatakan perkara apa sama. Ia dibolehkah karena menjilat kemaluan hipotesa ia dapat dengan kepuasan seksual.

Kesimpulan

Menjilat kemaluan menyertainya harus keer ia termasuk batin prinsip bersenda dengan pasangan yang sah (foreplay) sebelum seks. Ada ulama apa mengatakan ia perbuatan yang dibenci. Namun, umumnya mengatakan ia boleh.

Lihat lainnya: Cara Upload Story Wa Menggunakan Stiker Di Status Whatsapp, Cara Menambahkan Stiker Di Status Whatsapp

Hukum-hukum yang lain:


Hukum Mimpi basah Ketika PuasaHukum diambil Air Mazi ketika Puasa
Hukum perempuan Haid masuk MasjidHukum curam Air Mani
Hukum harus baca Al-quran tidak punya WudhukHukum baca Doa Iftitah dalam Solat
Hukum Solat mencapai Bulu KucingHukum dibaca Al-quran tidak punya Tajwid
Hukum Khitan WanitaHukum Menjilat Kemaluan Isteri atau Suami

Rujukan

Antara adab Berasmara Suami Isteri – mufti Wilayah Persekutuan
*

Muhammad Sadiq Bin Mohd Salihoddin merupakan pelajar di dalam bidang Ijazah Sarjana anak laki-laki Bahasa melayu Profesional, Universiti Malaya (UM). Beliau pernah dilantik seperti Presiden vereinigung Pengajian Islam, Universiti Sultan Azlan Shah. Beliau juga pernah dinobatkan sebagau Pendebat Bahasa Melayu yang ke-14 terbaik di dalam Kejohanan Antarabangsa UIAM serta memenangi ruang angkasa Naib Johan Pidato sekolah Menangah satu Malaysia di Al-Amin. Selain itu, beliau mempunyai kemahiran dalam sukan kemudian ragbi, gusti miskin dan bina badan. Penglibatan beliau batin Aku Muslim kemudian penulis adalah kemudian satu usaha dalam menyampaikan ilmu bermanfaat kepada masyarakat.